این دستورالعمل به شفافسازی استانداردهای اشاره شده در نسخه قبل به ویژه حوزههای NFT و DeFi پرداخته است.
FATF بر این باور است که قانونگذاران به جای تمرکز بر تعاریف هر یک از حوزه های مربوط به رمزارزها بایستی به عملکردها و چرخه گردش پول توجه کنند و با توجه به تواناییهای خود سازگاری آنها با استانداردهای اشاره شده در این دستورالعمل را بررسی نمایند.
بر این اساس، داراییهای مجازی (VA) تنها ارزش دیجیتال ندارند و امکان معامله آنها نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. در این راستا، NFTها یک VA نیستند اما اگر به گونهای مورد استفاده قرار بگیرند که جزو استانداردهای FATF باشد، بایستی در رابطه با آنها قانونگذاری شود. پیشنهاد FATF اتخاذ رویکردی کاربردی به NFTها است که داراییها را مورد به مورد بررسی کرده و درباره آنها تصمیم گیری شود.
تامینکنندگان خدمات مرتبط با داراییهای مجازی (VASP) طبق تعریف FATF شامل هر کسب و کاری می شود که از طرف هر فرد حقیقی یا حقوقی نسبت به مبادله داراییهای مجازی در ازای ارز فیات یا VA دیگری اقدام میکند.
در رابطه با نهادهای متمرکز، این امر بدیهی بوده و شامل استانداردهای VASP می گردد. اما در رابطه با چگونگی مدیریت اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DApps) همچنان ابهاماتی وجود دارد.
در این دستورالعمل ذکر شده که DApps شامل VASP نمیگردند چرا که این استاندارد در رابطه با نرمافزارها نیست. با این وجود، مالکان، اپراتورها و توسعهدهندگان تاثیر گذار بر DeFi احتمالا شامل این استانداردها میشوند.
به طور خلاصه، FATF از کشورها میخواهد تا مالکان/اپراتورهای پروتکلها را زیرنظر داشته باشند تا مطابق با استانداردهای VASP فعالیت کنند.